Blog bejegyzések

Infrapanel Kisokos 6.

2023.01.09 20:38
Infrapanel Kisokos 6.

Az InfraPanel és az ÖN egészsége 

Az InfraPanelről női szemmel: miért az egyik legegészségesebb fűtési megoldás az InfraPanel

Amikor egy nő szeretne vásárolni, főleg technikai jellegű termékeket, teljesen más kérdések merülnek fel benne, és más szempontokat is beemel a döntésbe, mint a racionálisabb gondolkodású férfiak.

Vegyük most végig azokat a szempontokat, melyek talán a hölgyek szemében az értékesebbek!

A napsugarak áldásos hatása az otthonunkban

 A nőket például az is érdekelheti, hogy egyáltalán honnan származhat az infra sugárzás fűtésre való használata.

Egy William Herschel nevű úriember a 18. században tanulmányozni kezdte a napfényt. Ő fedezte azt fel, hogy az ibolyától a vörös felé haladva a színek hőmérséklete emelkedik.
Megmérve a fénynek azt a tartományát, amely a vörösön túl található, meglepődve tapasztalta, hogy ez a terület a legmelegebb. Mivel ez a terület már az emberi szem számára láthatatlan, elnevezte infravörös sugárnak. 

A Nap infrasugarak segítségével „szállítja” a hőt, ráadásul közvetítő közeg nélkül, tehát a levegőt nem melegíti fel, csak a tárgyakat, amelyekre rávetődik. Ilyen módon az infrafűtéssel az otthonunk falai között állíthatjuk elő a Nap sugárzásának hatását, annak minden előnyével együtt.

Az infravörös sugárzás előnyös élettani hatásai különös tekintettel az allergiásokra

Például az infravörös sugárzás elvén működő melegítő kabint, elterjedtebb nevén infraszaunát, az 1980-as évek óta egyre kiterjedtebben használják kórházak, klinikák, egészségvédő, természetgyógyászati és szabadidőközpontok, fitness-szalonok, szállodák, uszodák és magánszemélyek az Egyesült Államokban, Távol-Keleten, és Európában egyaránt.
Mindenki tisztában van ma már az infraszaunák egészségre gyakorolt jótékony élettani hatásaival, ezért aztán nem nehéz megérteni, hogy az infrasugárzást alkalmazó InfraPaneles fűtési rendszer kifejezetten előnyösen hat az emberi szervezetre is.

Ráadásul, a panel révén termelődő hőt nem a levegő mozgatása révén juttatja el a helyiségek különböző pontjaira, ezért az allergiásoknak, asztmásoknak sem kell tartaniuk ettől a fűtési megoldástól.

Az infrafűtés nemcsak egészséges, de kifejezetten esztétikus és gazdaságos is! 

Egy InfraPaneles fűtési rendszer nem csak kényelmesebb, de sokkal-sokkal szebb, mint bármely radiátoros megoldás.
A tükrös vagy üvegpaneles megoldások pedig ma már a luxus igényeket is tökéletesen kielégítik.

Kis helyet foglalnak el.
Tökéletesen belesimulnak a környezetbe, nem törnek stílust semmilyen vonatkozásban.
Az InfraPaneles fűtési megoldások lehetővé teszik a teljes térkihasználást: a mennyezetre vagy az oldalfalakra helyezve látják el feladatukat.

Mivel az infrasugarak a környezetükben lévő testeket, tárgyakat melegítik fel elsősorban, ezért közvetlen és komfortos hőérzetet adnak, még alacsonyabb szobahőmérséklet esetén is, jelentősen hozzájárulva ezzel a költséghatékonyság növeléséhez.

Az infrafűtés esetén a hőmérséklet különbség a mennyezet és a padló között lényegesen kisebb mint bármely más fűtéstípus esetén.

Az InfraPanel tehát az egyik legkorszerűbb és gazdaságilag is az egyik legkedvezőbb alternatívája a fűtési megoldásoknak. 

Alacsonyak befektetési és működtetési költségei, az infravörös sugárzás kedvezően stimulálja az emberi test funkcióit, ráadásul egyáltalán nem növeli a szálló por mennyiségét.

Néhány igazán vonzó élettani hatása az infrasugaraknak:

  • tisztítja, ápolja, puhává teszi a bőrt
  • jó hatással van az izmokra, ízületekre, az érrendszerre
  • mérsékli a stresszt
  • keringésjavító, immunerősítő

 

Az InfraPanel fő előnyei összegezve:

  • nem szárítja a levegőt
  • gyors és egyszerű kivitelezés
  • sokrétű alkalmazhatóság
  • esztétikus megjelenés
  • allergiások számára is kiváló
  • kiváló élettani hatások
  • kellemes hőérzetet ad
  • a panelek szabályzását helyiségenként lehet megoldani a programozható termosztátokkal