Alkalmazási területek

Szinte ez az egyetlen villamos fűtési mód, amit bárhol lehet alkalmazni. Ez a fűtés kialakítható családi házakban, lakó és társas házakban, nyaralókban, garázsokban, orvosi rendelőkben, üzletekben, kiszolgáló helyiségekben, sport intézményekben, polgármesteri hivatalokban, műhelyekben, csarnokokban stb. Köszönhetően a korlátlan élettartamnak és az éghető felületre való szerelhetőségének. Szinte semmi helyigénye nincs, mivel a mennyezetre kerül.


Ipari csarnokok, pincehelyiségek

Bármilyen alapterületű és magasság ipari létesítmény, csarnok fűtésére alkalmas. Álmennyezetbe is beépíthető kialakítása miatt kedvező a helykihasználás. Pincék esetében a legmegfelelőbb fűtési megoldás, a falak nem penészesednek általa, mivel folyamatosan szárítva vannak.

Sportlétesítmények

Az ipari létesítményekhez hasonlóan a sportcsarnokok, testedzésre, sportolásra szolgál kisebb és nagyobb helyiségek, uszodák fűtésére is rendkívül jól hasznosítható. A felhasználáshoz társul az infra hatása is, mely rendkívül hasznos az izmok és izületek melegítése, melegen tartása szempontjából. Alkalmazható a manapság igen népszerű infraszaunák építése során is.

Lakások

Otthonunk fűtésének tervezésekor mindenki törekszik arra, hogy a legkényelmesebbet és a legjobbat alakítsa ki magának és családjának. Ez esetben a három legfontosabb szempont az egészség, a komfort és nem utolsó sorban az ár. Az elektromos fűtések terén az infrapanel mindhárom kritérium szempontjából kiváló: a mai korszerű technikának köszönhetően az infrapaneles fűtés csak jótékony hatással van az emberi szervezetre, magas komfortot biztosít és rendkívül gazdaságos. Szinte minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami ma már nélkülözhetetlen egy fűtési rendszernél.

Lakások, ideális fűtése, mivel a fűtőelemeknek szinte semmilyen helyigénye nincs. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti, az egyéni elképzelések szerint.

Tetőterek, hétvégi házak

Mivel éghető anyagra is szerelhető, ezért rendkívül jól alkalmazható tetőterek és hétvégi házak, faházak egyedi vagy központilag vezérelt fűtésére. Gyors felfűtése és vezérlése lehetőséget biztosít a telefonos távkapcsolások alkalmazására. Elég az odaérkezés előtt fél órával üzembe helyezni a rendszert és mire megérkezik a tulajdonos, meleg lakásba léphet.

Istállók és egyéb állattartásal kapcsolatos helyiségek

Az élőlények számára szintén nélkülözhetetlen az infravörös sugárzás. Ez a fajta hő létfontosságú számukra, fontosabb, mint a levegő hője. Az infrapanelekkel biztosíthatjuk ezt a fajta szükségletüket és a folyamatos szellőztetés is megoldható.

Templomok

Templomi padsorok, szószékek, továbbá egyéb közösségi helyiségek “helyi” fűtésére, kis helyigénye és jó beépíthetősége miatt rendkívül alkalmas.

Lokális fűtések

Nagyobb terekben, plázában, áruházakban, pályaudvaron egy íróasztal alsó része vagy egy kisebb munkahely vagy sátor is eredményesen fűthető infrapanellel.